Ανακοίνωση λειτουργικά Υπεραρίθμων εκπαιδευτικών -Δήλωση Προτίμησης σχολικών μονάδων από εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι , ανήκουν σε ειδική κατηγορία, βρίσκονται στη διάθεση Π.Υ.Σ.Δ.Ε. , έχουν αποσπασθεί από άλλα Π.Υ.Σ.Δ.Ε. .

Συντάχθηκε στις .

Ανακοινώνεται ο πίνακας των λειτουργικά υπεραρίθμων εκπαιδευτικών και πίνακας με τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα  κατά σχολική μονάδα και ομάδα σχολείων.

Καλούνται, οι εκπαιδευτικοί : που χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι , που βρίσκονται στη Διάθεση Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και  οι αποσπασμένοι από άλλα Π.Υ.Σ.Δ.Ε.,  να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων και τα δικαιολογητικά/πιστοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, έγγραφα που πιστοποιούν συνυπηρέτηση), από 31 Ιουλίου έως και  4  Αυγούστου 2022 , ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με φυσική παρουσία στα γραφεία της Διεύθυνσης , Ανδρέα Παπανδρέου 3,  2ος όροφος.

Οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία θα πρέπει να  αποστείλουν πρόσφατες  γνωματεύσεις ή πιστοποιητικά έγγραφα, τα οποία θα πιστοποιούν την αιτούμενη ένταξη σε ειδική κατηγορία.

Η αποτύπωση των λειτουργικών κενών , ενδέχεται να διαφοροποιηθεί στην περίπτωση που, κατά την έναρξη του σχολικού έτους, διαφοροποιηθούν τα δεδομένα βάσει των οποίων υπολογίστηκαν τα λειτουργικά κενά .

Τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα που ανακοινώνονται αποτελούν καταγραφή  της λειτουργικής κατάστασης των σχολικών μονάδων κατά τον παρόντα χρόνο. 

Δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα , Υπουργική Απόφαση έγκρισης -κατ΄εξαίρεση - ολιγομελών τμημάτων ΓΕ.Λ. και  ΕΠΑ.Λ. και σε κάθε περίπτωση ακολουθεί τον  Σεπτέμβριο η δυνατότητα μετεγγραφής   μαθητών μαθητριών .

Επομένως υπάρχει πάντα η πιθανότητα να επέλθει μεταβολή των στοιχείων που καταγράφονται στον πίνακα.

Σχετικά με τις  τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά, είναι

  1. το Π.Δ. 50/96 όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 100/97 ,τροποποιήθηκε και ισχύει (Τελευταία αλλαγή με τον ν. 4823/2021 ΦΕΚ Α 136/3.8.2021)
  2. η με αρ. πρωτ.: 137644/Ε1/03-09-2015 Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας   «Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις»,  σύμφωνα με την οποία :

" Β. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 9 του Π.Δ. 50/96 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 12 παρ. 2 του Π.Δ. 100/97 προβλέπεται ότι κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενώ κατέχουν οργανική θέση λόγω μεταβολών των σχολικών μονάδων ή μείωσης του μαθητικού δυναμικού χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι τοποθετούνται μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά.
2. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετά και την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά.... εξακολουθούν και παραμένουν στη διάθεση των Διευθύνσεων τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά μετά τους λειτουργικά υπεράριθμους.
3. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΔΕ.....

Συμπληρωματικά γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30του Ν.3848/2010, ορίζεται ότι οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του 13 του Π.Δ. 50/96 προηγούνται έναντι των λοιπών εκπαιδευτικών. Οι τοποθετήσεις τους γίνονται με τη μοριοδότηση των αποσπάσεων εκάστου συγκρινόμενοι μεταξύ τους.

Σχετικά με τις τοποθετήσεις των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών (πλην όσων ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του 13 του Π.Δ. 50/96), υπενθυμίζουμε ότι η προτεραιότητα στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αφορά αποκλειστικά τις εν λόγω αποσπάσεις όπου οι εκπαιδευτικοί αυτοί συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους οργανικά ανήκοντες και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, καθώς κατ’ έννοια και σκοπό οι οργανικά ανήκοντες προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
4. Τέλος τοποθετούνται οι αναπληρωτές στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά των Διευ
θύνσεων
" .

Οι εκπαιδευτικοί που αιτήθηκαν απόσπαση εντός Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σύμφωνα με την με αριθμό πρωτ. 2715/17-06-2022 πρόσκληση ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, έχουν ήδη υποβάλει δήλωση προτίμησης και δεν χρειάζεται να προβούν σε ενέργεια σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/96, όπως ισχύουν, προβλέπεται ότι κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγω άρθρου, εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενώ κατέχουν οργανική θέση λόγω μεταβολών των σχολικών μονάδων ή μείωσης του μαθητικού δυναμικού δεν συμπληρώνουν ωράριο, χαρακτηρίζονται λειτουργικά υπεράριθμοι και τοποθετούνται ή διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετά και την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά (περίπτωση Α3) εξακολουθούν και παραμένουν στη διάθεση των ΠΥΣΔΕ τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά μετά τους λειτουργικά υπεράριθμους. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΔΕ. Οι τοποθετήσεις τους γίνονται με τη μοριοδότηση των αποσπάσεων εκάστου συγκρινόμενοι μεταξύ τους. Συμπληρωματικά γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010, ορίζεται ότι οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του 13 του Π.Δ. 50/96 προηγούνται έναντι των λοιπών εκπαιδευτικών και κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων. Σχετικά με τις τοποθετήσεις των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών (πλην όσων ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του 13 του Π.Δ. 50/96), υπενθυμίζουμε ότι η προτεραιότητα στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αφορά αποκλειστικά τις εν λόγω αποσπάσεις όπου οι εκπαιδευτικοί αυτοί συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους οργανικά ανήκοντες και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, καθώς κατ’ έννοια και σκοπό οι οργανικά ανήκοντες προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Τέλος τοποθετούνται οι αναπληρωτές στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά των Διευθύνσεων.

Πηγή άρθρου: ΔΔΕ Φλώρινας
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (2015_137644_Ε1_Τοποθετήσεις_εκπαιδευτικών_Πθμιας_Δθμιας.pdf)2015_137644_Ε1_Τοποθετήσεις_εκπαιδευτικών_Πθμιας_Δθμιας.pdf[ ]135 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Λειτουργικά κενά 29-07-2022__.xls)Λειτουργικά κενά 29-07-2022__.xls[ ]171 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Ονομαστικά λειτουργικά Υπεράθμοι 2022-2023_.xls)Ονομαστικά λειτουργικά Υπεράθμοι 2022-2023_.xls[ ]27 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Υπόδειγμα_Δήλωση Προτίμησης 2022-2023.doc)Υπόδειγμα_Δήλωση Προτίμησης 2022-2023.doc[ ]51 kB

Εκτύπωση