Δημοσιοποίηση θέσεων κινητικότητας Α ́ κύκλου 2022 - Υποβολή αιτήσεων

Κατόπιν αξιολόγησης από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας των αιτημάτων που υποβλήθηκαν, σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr τα αιτήματα των φορέων για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Α ́ Κύκλου 2022 του ΕΣΚ.

Αναλυτικά στοιχεία θέσεων είναι αναρτημένα και σε αρχείο excel στο site www.apografi.gov.gr  /Κινητικότητα/Κύκλοι Κινητικότητας.


Κατόπιν των ανωτέρω, κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος, που έχει δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.
4440/2016, δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και την απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη
αναγκών έως και την 17η Απριλίου 2022.


Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στην εφαρμογή του Μητρώου είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο
https://hr.apografi.gov.gr.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι πληκτρολογούν τους κωδικούς TAXISnet που ήδη διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να λάβουν γνώση του Ν.4440/2016 όπως ισχύει, καθώς και των πιο πρόσφατων εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.apografi.gov.gr επιλέγοντας στη συνέχεια Κινητικότητα  Θεσμικό πλαίσιο

Εφιστούμε την προσοχή στα ακόλουθα:

1. Εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι υπάλληλοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την προς κάλυψη θέση, υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, αίτηση στην υπηρεσία υποδοχής. Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για δέκα (10) συνολικά θέσεις έως και τριών (3) φορέων κατ` ανώτατο όριο. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (75Α’) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

2. Οι μετατάξεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή του ν. 4440/2016 (224Α’), δύναται να διενεργούνται και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συναινούν ως προς αυτό σύμφωνα με το αρ.101 του Νόμου 4790/2021 (ΦΕΚ 48Α’).(Π.χ. εκπαιδευτικός απόφοιτος Τ.Ε.Ι. (όχι Α.Ε.Ι.) στην εκπαίδευση μπορεί να ανήκει σε κλάδο κατηγορίας ΠΕ αλλά στη διοίκηση θα καταταγεί σε κλάδο κατηγορίας ΤΕ). Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει, αμέσως μετά την υποβολή της, να αποστείλουν την οριστικοποιημένη αίτησή τους σε μορφή PDF στη Διεύθυνση όπου ανήκουν οργανικά.

Η επικοινωνία των εκπαιδευτικών για την πορεία της αίτησής τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά, οι οποίες εφόσον χρειάζονται ενημέρωση ή επιπλέον διευκρινίσεις, θα επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία.

Ενημερωτικά, αναρτάται το σχετικό αρχείο που αφορά στις διοικητικές θέσεις για μετάταξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Εκτύπωση Email

Αναζήτηση