• Βρίσκεστε εδώ:
  • Μαθητές
  • Πανελλαδικές
  • ΕΠΑ.Λ._Μόνο Μαθητές/τριες_Αίτηση-Δήλωση Υποψηφίων οι οποίοι/ες επιθυμούν συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22.

ΕΠΑ.Λ._Μόνο Μαθητές/τριες_Αίτηση-Δήλωση Υποψηφίων οι οποίοι/ες επιθυμούν συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 241 του ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α’), την παρ. 2 του άρθρου 105 του ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α΄) και την Φ.153/159094/Α5/20-11-20 (ΦΕΚ 5156 Β’), σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων ΕΠΑΛ, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄) όπως ισχύει, οι υποψήφιοι/ες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ θα υποβάλουν την απαιτούμενη Αίτηση - Δήλωση (Α-Δ) το μήνα Νοέμβριο του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση - Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα μόνον από τους μαθητές /τριες της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ και σε 2 επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Συγκεκριμένα, οι μαθητές /τριες της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ έτους 2021 καλούνται να υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) προς τη σχολική τους μονάδα την Αίτηση - Δήλωση (Α-Δ) από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, η οποία στη συνέχεια θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Σε απάντηση σχετικών με την Α-Δ ερωτημάτων από ορισμένες ΔΙ.Δ.Ε. και ΕΠΑ.Λ., επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

 Ως «ΜΑΘΗΤΕΣ στα ΕΠΑΛ», για την παρούσα διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης, θεωρούνται και οι τελειόφοιτοι της τρέχουσας σχολικής χρονιάς οι οποίοι φοιτούν μόνο για την απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας, έχοντας ήδη στην κατοχή τους, από προηγούμενη φοίτηση, τίτλο Απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πχ Απολυτήριο ΓΕΛ, Απολυτήριο & Πτυχίο ΕΠΑΛ, Πτυχίο ΤΕΕ Β΄ Κύκλου κλπ) και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2021 με την επιδιωκόμενη νέα τους ιδιότητα του κατόχου Πτυχίου στην ειδικότητα που τώρα φοιτούν.

 Εάν ορισμένοι από τους ανωτέρω επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2021 με την παλαιότερη ιδιότητά τους όπως αυτή προκύπτει από τον Απολυτήριο Τίτλο ή/και Πτυχίο που ήδη κατέχουν, τότε θα περιμένουν τις διαδικασίες υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης των ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ.

 Παλαιότεροι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που φοιτούν για την απόκτηση νέας Ειδικότητας στον ίδιο Τομέα, μπορούν να κάνουν Α-Δ, είτε με την ιδιότητα του Μαθητή (με βάση τη νέα ειδικότητα), είτε με την ιδιότητα του Αποφοίτου (με βάση τη προηγούμενη ειδικότητα), εφόσον τελικά παραμένουν στον ίδιο Τομέα.

 

 

Δείτε περισσότερα στα συνημμένα αρχεία.

Εκτύπωση Email

Αναζήτηση