Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022

Συντάχθηκε στις .

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 12-4-2022 και διαρκεί έως και τη M.Τρίτη 19-4-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Α’ εξεταστικής περιόδου 2022.


Οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν
το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022
για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής ως εξής:


α) Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test), στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
β) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, και Ισπανική.
γ) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, και Ισπανική.


Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας έως 
M.Τρίτη 19-4-2022 και ώρα 23.59:


Α) Να έχουν εκδώσει και να έχουν πληρώσει το παράβολο Δημοσίου (e-paravolo) για το αντίστοιχο επίπεδο εξέτασης της γλώσσας που επιθυμούν.

Η δημιουργία του e-paravolo πραγματοποιείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr ή μέσω Κ.Ε.Π. Η πληρωμή του πραγματοποιείται για μη πιστοποιημένους χρήστες μέσω Τράπεζας ή Ε.Λ.Τ.Α. 

Συνοψίζοντας, επισημαίνεται ότι η λήξη της προθεσμίας της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (M.Τρίτη 19-4-2022 και ώρα 23.59) ισχύει για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από τον υποψήφιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η καταχώριση και υποβολή της αίτησής του ως μη οριστικοποιημένης.

Ο υποψήφιος δεν απαιτείται να μεταβεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την υποβολή δικαιολογητικών και την οριστικοποίηση της αίτησής του, καθώς η όλη διαδικασία είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική και γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταχώρισης των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του ΚΠΓ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Επισημαίνεται ότι για την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής του αίτησης ο υποψήφιος θα πρέπει να επιλέξει το πεδίο «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ» προκειμένου η αίτηση του να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της επιλογής του, για να ελεγχθεί και να οριστικοποιηθεί, ειδάλλως η αίτηση θεωρείται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ και δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί και να οριστικοποιηθεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.

Τμήμα  Α ΄   Διοικητικού

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2341 353 380

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Δ Τ Προκήρυξης εξετ_2022Α.pdf)Δ Τ Προκήρυξης εξετ_2022Α.pdf[ ]309 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Περιοχές Εξέτασης 2022Α.pdf)Περιοχές Εξέτασης 2022Α.pdf[ ]208 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Πίνακας Ειδική περίπτωση - Διευκολύνσεις.pdf)Πίνακας Ειδική περίπτωση - Διευκολύνσεις.pdf[ ]217 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022Α.pdf)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2022Α.pdf[ ]217 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Προδιαγραφές_2022A.pdf)Προδιαγραφές_2022A.pdf[ ]436 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΑΔΑ.pdf)ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΑΔΑ.pdf[ ]392 kB

Εκτύπωση