Βράβευση Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας του ΕΠΑ.Λ. Αξιούποληςαπό το ΥΠ.Π.Ε.Θ

KESYP

ΕΠΑΛ Αξιούπολης δράσεις γύρω από το Προσφυγικό Ζήτημα Βράβευση Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας από το ΥΠ.Π.Ε.Θ

Το ΕΠΑΛ Αξιούπολης και συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 10-05-2016 για την υλοποίηση του προγράμματος «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και πρόσφυγες στον Δήμο Παιονίας». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 από τις καθηγήτριες Τοπαλίδου Κ., Αναστασίου Π., Ματραλή Ι. με την υποστήριξη του Διευθυντή του ΕΠΑΛ και του ΚΕΣΥΠ Κιλκίς.

Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερώσει τους μαθητές για τη δράση των ΜΚΟ στη περιοχή του Δήμου Παιονίας αναφορικά με τυχόν μελλοντική τους επαγγελματική διέξοδο και να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό και την εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο. Περιελάμβανε τη συλλογή πληροφοριών για τη δράση όσων ΜΚΟ έχουν παρουσία στην περιοχή, μια εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οι οποίοι παραβρέθηκαν στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης καθώς και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα συγκεντρωμένα είδη παραδόθηκαν στους πρόσφυγες της περιοχής από τις καθηγήτριες και την υπεύθυνη του Δήμου κ. Πολιτίδου Ε.

Το αίσθημα της υπευθυνότητας που επέδειξαν τα παιδιά μαθαίνοντας τι σημαίνει πρόσφυγας και τι είναι οι ΜΚΟ, η χαρά της προσφοράς, η ικανοποίηση και η περηφάνια που αισθάνθηκαν βοηθώντας κάποιους άλλους φώτισαν τα πρόσωπα όλων και έφεραν το χαμόγελο της ελπίδας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Εκτύπωση Email