ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2018

ΚΕΣΥΠ Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ. Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Tμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 06-06-2018.
Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (2018_5_18_Φ_251_82181_Α5_ prothesmia_gia_astynomikes_sxoles_2018.pdf)ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2018[Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων ακαδημαϊκού έτους 2018-2019]305 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (prokyriski_elas_akad_2018-19.pdf)Προκήρυξη Σχολές Αστυνομίας με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων 2018-2019[Προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ.]1557 kB

Εκτύπωση Email

Υλοποίηση Ημερίδας Εκπαιδευτικών Δράσεων Πληροφορικής με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΩ –Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) της Δ.Δ.Ε Ν. Κιλκίς στο πλαίσιο των γενικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των Υπευθύνων των ΚΕ.ΣΥ.Π. που αφορούν την Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό πρόκειται να υλοποιήσει Ημερίδα Εκπαιδευτικών Δράσεων Πληροφορικής με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙζω –Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ». Μέσω της προτεινόμενης ημερίδας θα έρθουν οι μαθητές της Α Τάξης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κιλκίς σε μια πρώτη επαφή με τη δημιουργία πραγματικών/ρεαλιστικών ψηφιακών εφαρμογών/παιχνιδιών σε υπολογιστικά συστήματα.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο:

(α) του μαθήματος «Σχεδιάζω το μέλλον μου» του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) της Α' Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων,
(β) της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Digital Skills and Jobs» (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/policies/digital-skills, για επιπλέον πληροφόρηση βλέπε το άρθρο «Digitisation, employability and inclusiveness – the role of Europe» http://ec.europa.eu/newsroom/document.cfm?doc_id=44515 και το σχετικό δελτίο δεδομένων http://ec.europa.eu/newsroom/document.cfm?doc_id=44549)
(γ) της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κίνησης/δράσης «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code, https://hourofcode.com/gr) και
(δ) του εορτασμού της «Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών» (Computer Science Education Week, 4 έως και 10 Δεκεμβρίου 2017, https://csedweek.org/).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
(α) Πέτρος Κ. Σαλαβασίδης, Πληροφορικός, MSc, MA – Υπεύθυνος Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π. ΔΔΕ Ν. Κιλκίς
(β) Παναγιώτα Κατσιούλα, Γεωπόνος, MA – Υπεύθυνη Σ.Ε.Π. του ΚΕ.ΣΥ.Π. ΔΔΕ Ν. Κιλκίς

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
(α) ΚΕ.ΣΥ.Π.
(β) κ.κ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Δρ. ΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
(γ) κ.κ. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ: Δρ. ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
(δ) ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
(ε) 1ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ
Η ημερίδα εγκρίθηκε με το υπ' αριθμ.πρωτ: 5430/Φ.22.4/4-12-2017 της Δ.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Poster.pdf)Poster.pdf[Η αφίσα της Ημερίδας]350 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Programme.pdf)Programme.pdf[Το πρόγραμμα της Ημερίδας]325 kB

Εκτύπωση Email

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΚΕΣΥΠ) ΚΙΛΚΙΣ

 Τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργούν σε όλους τους νομούς της χώρας και παρέχουν υπηρεσίες εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής και πληροφόρησης σε όλους τους νέους (μέχρι 25 ετών) καθώς και στους γονείς τους και στηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν το θεσμό του ΣΕΠ στα σχολεία τους.


 Τα ΚΕΣΥΠ είναι στελεχωμένα με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και διαθέτουν πληροφοριακό υλικό σχετικά με τον ΣΕΠ και οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν επιπλέον ως στόχο να διευρύνουν τις επιλογές των ενδιαφερομένων.
 

 Ακόμη έργο των δομών αυτών είναι η στήριξη των μαθητών και μαθητριών για την προσωπική τους ανάπτυξη σε κομβικά σημεία της εκαπιδευτικής τους πορείας, δηλαδή τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, την επιλογή κατεύθυνσης/τομέα, τη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου, πληροφόρηση για εκπαιδευτικές διεξόδους, καθώς και ενημέρωση υποψηφίων, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα και τη διαχείριση των παραπάνω.

Πληροφοριακό υλικό θα αναρτάται σε αυτό τον ιστοχώρο και στο blog του ΚΕΣΥΠ  http://blogs.sch.gr/kesypkil/

Εκτύπωση Email

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2018-19.

ΚΕΣΥΠ Ανακοινώθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.yen.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2018-2019. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από 11-6-2018 σύμφωνα με τις οδηγίες του Παραρτήματος ΣΤ της Προκήρυξης Διαγωνισμού

Εκτύπωση Email

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

ΚΕΣΥΠ

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος από την Δευτέρα 18-06-2018 έως και την Δευτέρα 25-06-2018. Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης οι υποψήφιοι θα μεταβούν αυτοπροσώπως από την Τρίτη 19-06-2018 έως και την Τρίτη 26-06-2018 και από ώρα 09:00 έως 18:00 στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.)

Εκτύπωση Email