ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Δ.Ε. Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι επέτειος απόδοσης φόρου τιμής σ’ εκείνους, που σε στιγμές συνταγματικής εκτροπής, αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που κατέχουν υψηλότατες θέσεις στο αξιακό σύστημα των Ελλήνων.

Στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, δεν ευδοκιμούν αυταρχικά καθεστώτα και ανελεύθερες πρακτικές. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, της ατομικής και της συλλογικής ελευθερίας προκύπτει αντανακλαστικά. Στις 17 Νοέμβρη του 1973 η ανατροπή ξεκίνησε από τους φοιτητές. Η αντίσταση και ο αγώνας δεν ήταν οργανωμένος. Η αγωνιστικότητα της νέας γενιάς από κοινού με την εμπειρία των ωριμότερων, συνέθεσαν αρραγές μέτωπο αντίστασης σε κάθε προσπάθεια κατάλυσης ή καταπάτησης των υψηλών αυτών πανανθρώπινων ιδανικών. 

Σήμερα, η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αφορμή απολογισμού και προγραμματισμού, καθώς επαναφέρει το ίδιο αφυπνιστικό ερώτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ποιοτικής παιδείας και της ουσιαστικής ελευθερίας. Ο απολογισμός αυτός αποκαλύπτει βαθιά ελλείμματα. Χρέος όλων μας είναι η άοκνη προσπάθεια για τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών, την αναβάθμιση της παιδείας και τη θωράκιση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση Email

Αναζήτηση